A les Balears ja hi ha tants casos actius de coronavirus com a l'abril

Les Illes sumen 84 nous contagis en 24 hores

La Conselleria de Salut i Consum ha confirmat fins aquest dimecres 2.930 casos de persones amb covid-19 a les Balears, 84 més que ahir. El total de contagis actius a l'Arxipèlag s'eleva a 520, 71 més que aquest dimarts, una xifra a la qual no s'arribava des del mes d'abril. 

D'altra banda, Salut ha assenyalat que 2.180 persones ja han superat la malaltia, 13 més que ahir. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per covid-19 i l'acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus. D'aquesta manera, les dades de contagis continuen a l'alça a la Comunitat, després que aquest dimarts es detectassin 128 nous casos de covid-19, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia.

El Servei de Salut ha destacat que hi ha 652 persones ateses per contagi i que, d'aquestes, n'hi ha 93 en atenció hospitalària (7 a l'UCI) i 559 a Primària. Per illes, Mallorca és on hi ha més persones hospitalitzades, amb 90 ingressats (48 per causes socials, no clíniques), 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 525 persones són seguides al domicili per part del servei d'Atenció Primària.

Les Illes tripliquen en dues setmanes la incidència de contagi del covid-19

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l'hospital Mateu Orfila i 19 són ateses a domicili per part de Primària. Per part seva, a Eivissa són tres les persones que estan ingressades a l'hospital (una a l'UCI). A més, 13 casos confirmats són seguits a Eivissa a domicili per part dels seus centres de salut i dos a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n'hi ha 80 en vigilància (77 a Mallorca, cap a Menorca i 3 a Eivissa) i 15 que tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, s'han notificat 378 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia. 

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat un nou cas actiu d'un usuari que se suma al cas actiu notificat els passats dies. També hi ha un nou cas de contagi d'un treballador d'un altre centre sociosanitari. A les residències per a persones amb discapacitat no n'hi ha cap cas actiu.

Per altra banda, els laboratoris dels hospitals públics de l'Arxipèlag han duit a terme 197.070 (154.186 PCR, 10.815 tests ràpids d'anticossos i 32.069 serologies).

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF