Les Balears sumen 182 contagis nous de coronavirus i un mort més a les residències

Una persona més ha entrat a l'UCI, mentre que a planta dels hospitals hi ha 147 pacients, set menys que ahir

La Conselleria de Salut ha informat aquest dissabte de 183 contagis nous de coronavirus a les Illes, detectats amb les proves PCR. La gran majoria -148 infeccions- s'han notificat a Mallorca, mentre que Eivissa suma 24 positius nous i Menorca, 10. Formentera no ha registrat cap contagi nou en les darreres 24 hores. Cal recordar que la Conselleria no actualitza els contagis notificats al Ministeri ni les morts durant el cap de setmana. 

Quant a la taxa de positivitat, se situa aquest dissabte en un 5,22% i davalla considerablement respecte d'ahir, quan era del 8,56%. Val a dir que la taxa diària és més variable i cal fixar-se en  l'acumulada per setmanes perquè sigui més representativa. En aquest sentit, el darrer Informe d'Epidemiologia del Govern apunta que la taxa de positius en les PCR a sospitosos entre el 12 i el 18 d'octubre es va enfilar fins al 7,2% –la més alta des de mitjan setembre, quan es va situar en un 10,7%.

Els contagis de covid-19 s'acceleren a les Illes Balears

Pel que fa a la situació als hospitals, una persona més ha entrat a l'UCI, i 147 són a planta (set menys que ahir). S'han notificat 25 altes hospitalàries i 144 a l'Atenció Primària. Per illes, Mallorca manté 34 unitats actives; Menorca, 4; i Eivissa, 3. A Formentera no hi ha cap persona hospitalitzada, mentre que només dos pacients són controlats per l'Atenció Primària.

Per acabar, Salut ha notificat una mort més a les residències de gent gran, de manera que ja són 176 els usuaris que han perdut la vida a causa del covid-19 des de l'inici de la pandèmia. Actualment hi ha 38 professionals i 48 usuaris actius, 43 dels quals estan hospitalitzats. A tot el sistema de Salut, hi ha tres casos actius més que ahir entre els sanitaris, amb els quals és de 61 el total de contagis entre aquests professionals. També hi ha 180 persones en vigilància per contacte estret amb positius.

L'avanç del virus

A les Balears, la pandèmia no avança amb la celeritat que ho fa a la Península, però e ls contagis de coronavirus estan augmentant en la gran majoria de zones bàsiques de salut de les Illes, segons el darrer informe fet pel Servei d’Epidemiologia del Govern, que es va publicar aquest divendres. La incidència acumulada de contagis a l’Arxipèlag en els darrers 14 dies és de 141 casos per 100.000 habitants, un 11% més que les dues setmanes anteriors, quan es va registrar una incidència de 126 casos.

Eivissa continua sent l’illa amb més incidència acumulada i, malgrat les restriccions específiques –que s’allarguen una setmana més–, passa de 148 a 174 casos per 100.000 habitants en una setmana. A Mallorca aquest índex també s’incrementa, però menys pronunciadament (de 131 a 143 contagis per 100.000 persones); Menorca, de 53 a 87; i Formentera, de zero a 8 casos.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF