Les Balears sumen 169 nous casos positius de coronavirus

La Conselleria de Salut ha anunciat vuit morts més, però ha detallat que són defuncions dels darrers mesos que estaven pendents de verificació

Continua augmentant lleugerament el nombre de nous contagis registrats a les Illes Balears. Segons ha informat la Conselleria de Salut, aquest dijous s'han detectat 169 casos positius més de coronavirus en les PCR que s'han fet les darreres 24 hores. Així, és la segona jornada que les infeccions es mantenen al voltant dels 170 casos.

A més, segons ha detallat Salut en un comunicat, el Servei Balear d'Epidemiologia del Govern ha notificat al Ministeri vuit morts més, però ha especificat que es tracta de defuncions de persones a residències de gent gran produïdes dels mesos d'agost, setembre i octubre que estaven pendents de verificació.

La taxa de positivitat també ha augmentat a les Illes i se situa aquest dijous en un 6,94%, per sobre del llindar del 6% que marca la Unió Europea per considerar que la pandèmia està sota control. El gruix de PCR positives ha estat a Mallorca (112), però també se n'han trobat 34 casos a Eivissa, 22 a Menorca i un a Formentera. En total, s'han fet 2.434 PCR en un dia. La incidència acumulada de 14 dies a les Illes és de 150 casos per 100.000 habitants, i puja respecte de fa set dies, quan era de 125. 

El Govern prohibeix que els comerços venguin alcohol a partir de les 22 h a Eivissa i Mallorca

Pel que fa als casos a l'UCI, hi ha dos pacients menys, amb els quals hi ha 38 persones en aquestes unitats. Per illes, cal dir que a Mallorca hi ha 33 UCI actives (dues menys que ahir); a Eivissa, dues, i a Menorca se n'ha activat una altra i ara n'hi ha tres en funcionament. Cal dir que, tot i que a Menorca es mantenen les restriccions més relaxades, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha alertat a la ciutadania que els casos estan augmentant i els ha instat a la precaució.

La Conselleria ha informat també que hi ha hagut dos ingressos més a les plantes dels hospitals, amb els quals hi ha un total de 158 pacients ingressats. Els hospitals han donat 16 altes, i els centres d'Atenció Primària, 113. Per últim, a les residències de gent gran continuen en descens els contagis, amb cinc casos menys que ahir i, per tant, un total de 60 en actiu. D'aquests, 54 estan hospitalitzats. D'altra banda, 47 professionals que treballen en aquests centres continuen amb el contagi actiu. Quant als professionals del sistema de Salut, hi ha 53 persones contagiades i 178 en vigilància.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF