Balears, la segona comunitat pel que fa a la despesa en vi

Les dades, publicades ara per l'escola de negocis EAE Business School de Barcelona, són del 2016

El País Basc, Balears i Catalunya varen ser les comunitats que varen fer una despesa en vi per habitant més elevada l'any 2016. Al País Basc, la despesa per habitant va ser de 41,5 euros, a les Balears, 37,6, i a Catalunya, 34,2. A Castella la Manxa, en canvi, la xifra no va arribar als 12 euros, segons dades de l'escola de negocis EAE Business School de Barcelona.

Segons aquest estudi, la producció de vi a Espanya el 2017 va ser de 33,5 milions d'hectolitres, un 15% menys, encara que va seguir la tendència global, ja que la producció mundial va baixar un 8,2%, situant-se en els 246,7 milions d'hectolitres.

Aquestes dades han estat publicades en un informe de l'escola de negocis EAE Business School de Barcelona, que en un comunicat ha destacat que Espanya s'havia consolidat com a tercer productor de vi mundial, darrere Itàlia i França.

D'altra banda, el consum anual total de vi a Espanya va disminuir el 2016 de 13,4 litres a 12,9 litres per habitant, però la despesa de vi per habitant es va incrementar fins als 24,9 euros, de manera que l'entitat apunta a un desplaçament del consum cap a vins de més qualitat.

L'informe d'EAE destaca també la Xina i els Estats Units com a primers consumidors de vi en l'àmbit mundial, amb xifres de 48,2 i 32,2 milions d'hectolitres, respectivament, i preveu que el consum en aquests països augmenti un 5% i un 2% el 2018.

Pel que fa al perfil del consumidor, un 60% de la població espanyola es considera consumidora de vi, i, d'aquesta franja, un 80% (més de 17 milions de persones) el consumeix habitualment i un 20% (més de 4,5 milions) de manera esporàdica. El vi negre és el vi més consumit, un 72,9%.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF