Les Balears varen perdre el 14% dels llocs de feina dins l'administració general de l'Estat a causa de la crisi

UGT i CCOO es manifesten davant la Delegació del govern per reclamar noves contractacions i la recuperació de drets

En els anys de crisi es varen perdre uns 500 llocs de feina de l'administració general de l'Estat a les Balears. Ara hi ha unes 3.500 persones amb plaça, però llavors n'eren un 14% més. Aquest dimarts, els representants sindicals de CCOO i UGT s'han manifestat davant la Delegació del govern central per reclamar més ocupació pública i un salari just per als treballadors de l'adminsitració de l'Estat.

"Que ens retornin els drets que ens varen robar amb l'excusa de la crisi econòmica", assenyala José Manuel Vera, secretari general del sector de l'administració general de l'Estat de Comissions Obreres, i posa d'exemple les retribucions al 100% en cas de malaltia, la jornada laboral, els fons de formació, els d'acció social i el pla de pensions. 

Segons els sindicats, hi ha converses amb Madrid, però no "són satisfactòries".

Carlos Álvarez, del sector de l'administració general de l'Estat dins UGT, diu que "no descartam la vaga. De moment totes les comunitats reclamam el retorn de drets i quedam a l'espera de com respon el govern, perquè el mes de setembre negociàrem, però de manera unilateral es varen acabar les converses". 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF