Les Balears mantindran els ERTO del sector turístic "el temps que sigui necessari"

Madrid transmet al Govern que no hi haurà "discriminació territorial" quan s'aprovi aquesta mesura

Els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a les empreses del sector turístic es mantindran a Balears "el temps que sigui necessari" i com a mínim serà fins al "30 de juny", ha assegurat el Govern de les Illes Balears en una nota.

L'Executiu confirma que té el "compromís i garantia" per part de Madrid que no hi haurà cap mena de "discriminació quan s'aprovi aquesta mesura" i que el sector turístic de l'Arxipèlag podrà continuar diposant d'"aquesta eina de protecció mentre tingui tancada la seva activitat turística i fins que es recuperi el transport aeri, el marítim i l'arribada de visitants".

El Govern ha recordat que aquest allargament dels ERTO és una reivindicació que està fent des de fa més "d'un mes" i que ha estat en aquestes darreres setmanes quan "s'ha avançat" amb aquesta petició.

Considera que aquesta mesura "és clau per mantenir els llocs de feina" i, a més, "evita la pèrdua de capital de les empreses i es reforça la protecció dels milers de treballadors", explica el Govern.

Recorda també que, per ara, un total de 141.000 treballadors de les Illes s'han beneficiat dels nivells de protecció d'un ERTO, ja que ha evitat els acomiadaments i ha ajudat que les persones treballadores continuïn mantenint aquest lloc de feina.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF