L'hospital Sant Joan de Déu d'Inca detecta un brot que afecta 11 pacients i 9 professionals

El centre ha informat la Conselleria de Salut que restringeix les visites mentre es fa un cribratge a tot el personal i persones ingressades

L'hospital Sant Joan de Déu d'Inca ha decidit restringir les visites als pacients després de localitzar un brot de coronavirus que, per ara, afecta 11 ingressats i 9 professionals. Els contagis s'han detectat després de fer un primer cribratge en una de les plantes del centre, segons ha informat Salut en un comunicat. Ara, s'està acabant un cribratge a la resta de personal i a tots els pacients del centre. D'altra banda, el 061 està traslladant tots els pacients infectats a l'hospital Sant Joan de Déu de Palma, que disposa d'una unitat especialitzada de malalts covid-19. Tots els professionals contagiats estan en aïllament. 

Cal recordar que, segons les darreres dades de la conselleria, s'han contagiat de coronavirus 21.071 persones des de l'inici de la pandèmia a les Balears. En les darreres 24 hores s'han detectat 184 casos més de PCR (16 més que ahir) i ha notificat al Ministeri de Sanitat 243 casos. Tot i aquest increment, la taxa de positivitat ha baixat i se situa en un 5,17%.

En aquests moments, les Balears tenen 4.094 casos actius de covid-19, 72 més que aquest dimarts, i ja han superat la malaltia 16.594 persones. Tot i que no han notificat cap mort més al Ministeri de Sanitat, han informat que a les residències de gent gran tres usuaris han perdut la vida. A més, han explicat que hi ha 99 usuaris actius, 77 dels quals estan hospitalitzats, i 84 professionals contagiats. 

 

Respecte de la situació dels hospitals, en aquests moments hi ha 53 usuaris a l'UCI, dos menys que aquest dimarts, i 212 que estan ingressats a planta, quatre menys que ahir. A més, hi ha hagut 31 altes hospitalàries i 113 a Atenció Primària. A més, als hospitals hi ha 87 professionals sanitaris contagiats i 225 sota vigilància. 

Per illes, a Mallorca s'han detectat 148 casos positius en les proves PCR, hi ha 140 ingressats a planta i 44 a l'UCI. A Eivissa hi ha 29 casos més, 63 persones a planta i 6 persones a les unitats de cures intensives. A Menorca 6 persones més han donat positiu a les proves, i hi ha 9 pacients a planta i 3 a l'UCI. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF