Les Balears demanen entrar en el nou estat d'alarma davant l'expansió del coronavirus a les Illes

L'objectiu és imposar restriccions excepcionals addicionals per frenar l'augment de casos registrat en les darreres setmanes

El Govern de les Illes Balears ha demanat al Ministeri de Sanitat l'entrada de la comunitat en el nou decret d'estat d'alarma, per tal d'imposar restriccions excepcionals addicionals per frenar l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag.

Segons ha detallat l'Executiu balear en un comunicat, atesa l'evolució de les dades epidemiològiques que indiquen una tendència a l'alça en la incidència del coronavirus a l'Arxipèlag, com també a l'Estat i a altres països de la Unió Europea, el Govern considera "adequat" disposar d'instruments que permetin reforçar la lluita contra la pandèmia, sobretot limitant aquelles situacions que poden afavorir els contagis, o bé perquè suposen aglomeracions o bé perquè no es fa ús de mascareta o bé perquè hi manca una ventilació correcta.

Els contagis de covid-19 s'acceleren a les Illes Balears

El Govern ha recordat que les xifres d'incidència i la taxa de positivitat registrada els darrers 14 dies a l'Arxipèlag -141 casos per 100.000 habitants i un 7,2% de positivitat- defineixen les Illes com un territori en situació de risc, segons els llindars de l'European Center of Disease Prevention and Control.

En el comunicat, el Govern balear ha recordat que en les darreres setmanes ja s'han aplicat diverses mesures per prevenir l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag, però ha subratllat que la incidència acumulada a 14 dies a les Illes és de 150,6 i que és la segona més baixa de tot l'Estat, després de les Canàries (81,4). Si bé és cert que a  les Balears la pandèmia no avança amb la celeritat que ho fa a la Península, les darreres setmanes els contagis de coronavirus estan augmentant en la majoria de zones bàsiques de salut de les Illes. Segons el darrer informe fet pel Servei d’Epidemiologia del Govern, la incidència acumulada de contagis a l’Arxipèlag en els darrers 14 dies és de 141 casos per 100.000 habitants, un 11%més que les dues setmanes anteriors, la taxa de positivitat és la més alta en el darrer mes.

Sánchez reunirà demà el consell de ministres per declarar de nou l'estat d'alarma

Sánchez convoca un consell de ministres per abordar l'estat d'alarma

El govern espanyol enllesteix els detalls per tornar a declarar l'estat d'alarma a tot Espanya després que nou comunitats, cap de les quals governada pel PP, hagin sol·licitat formalment aquest paraigua legal per poder decretar un toc de queda nocturn i, si calgués, aplicar confinaments domiciliaris a les zones més afectades. 

Perquè es pugui fer efectiu com més de pressa millor, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat aquest diumenge a les 10.00 un consell de ministres extraordinari per abordar la declaració de l'estat d'alarma. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF