A les Balears es diagnostiquen cada any prop de cent casos de melanoma i altres tipus de càncer de pell

El CAIB ha publicat una relació de consells per tal d'evitar els efectes adversos de l'exposició al sol

A les Illes Balears cada any es diagnostiquen uns cent casos de melanoma i d'altres tipus de càncer de pell. La taxa de mortalitat del melanoma a les Illes és de 0,6 casos per cada 100 mil dones i d’1,3 casos per cada 100 mil homes.

Anualment, es produeixen al món entre dos i tres milions de casos nous de càncer de pell i més de 130.000 casos nous de melanoma maligne. S’estima, així mateix, que cada any moren 66.000 persones per melanomes malignes i altres tipus de càncer de pell.

Coincidint amb el Dia mundial del càncer de pell, que es commemora el 13 de juny, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha fet una crida a la població perquè gaudeixi del sol sense riscs.

Una exposició al sol continuada accelera el procés d’envelliment, disminueix la capacitat de la pell per retenir aigua i en redueix l’elasticitat i la fermesa; però el risc més greu que es corre en exposar-se excessivament al sol és patir un melanoma o càncer de pell.

El CAIB ha publicat una relació de consells per tal d'evitar els efectes adversos de l'exposició al sol. En destaquen, entre d'altes, evitar exposar-se al sol les hores centrals del dia (de 12 a 17 hores), hidratar la pell després de l'exposició solar i beure molta d’aigua per compensar la deshidratació i utilitzar productes de protecció solar amb un factor adequat a l’edat, el tipus de pell i la zona del cos.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF