El Govern impulsarà un pla estratègic autonòmic per atendre els malalts d'ELA

L'executiu ha signat un conveni per col·laborar amb la Fundació Francisco Luzón, que treballa a nivell estatal, atès que a Balears n'hi ha 90 casos diagnosticats

"És un dia històric per a l'aliança entre el Govern i la Fundació però sobretot per a l'esperança dels malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)". Amb aquestes paraules s'ha expressat la directora general de la Fundació Francisco Luzón, Ana Isabel López, durant la signatura d'una col·laboració per a la millora a l'atenció de les persones afectades per ELA.

A Balears hi ha 90 dels 4.000 casos diagnosticats a tot l'Estat. La Fundació Francisco Luzón té un any i mig de vida i ja treballa de manera similar en 16 comunitats autonòmiques, amb el Govern estatal, amb associacions de pacients i investigadors. "La nostra tasca és fer visible la malaltia, conscienciar la societat, promoure un nou model assistencial multidisciplinari i impulsar la investigació", explica López.

De moment, ja tenen un observatori nacional amb un mapa de  pacients. Amb el conveni signat, es volen crear les bases d'un pla estratègic especial per a Balears "per treballar de manera integral, especialment en la detecció de la malaltia ja que els temps són molt llargs", segons que ha dit la presidenta del Govern, Francina Armengol. 

"És important redistribuir els serveis i millorar la coordinació. Després del conveni farem una comissió de seguiment que serà l'embrió del pla", conclou la consellera de Sanitat, Patricia Gómez. 

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF