Les Balears Acollim reclama a Pedro Sánchez i als polítics balears un port segur per a l'Open Arms

Amnistia Internacional dona suport al comunicat de la plataforma i MÉS per Palma exigeix la mateixa solució al govern espanyol  

La plataforma Les Balears Acollim, composta per 28 ONG i associacions cíviques amb representació a les Illes Balears, reclama en un comunicat adreçat al president Pedro Sánchez i als responsables polítics de les Illes que facin les gestions possibles  " per garantir l'accés immediat a un port segur del vaixell 'Open  Arms', una petició  a la qual  se suma Amnistia Internacional, que recorda que entre les 121 persones que viatgen a la nau hi ha 30 nins i nines, dos dels quals són nadons. MÉS per Palma també reclama un port segur i denuncia la hipocresia dels governs europeus davant l'anomenada crisi dels refugiats.

A més de reclamar una solució immediata, Les Balears Acollim expressa "la seva profunda preocupació per la banalització del sofriment, l'abandonament de les responsabilitats i la manca de respecte cap als més vulnerables".

Al comunicat també han recollit frases de Sánchez quan era present a l'arribada a València del vaixell ' Aquarius' . "Haver salvat la vida a les 630 persones de  l''Aquarius' fa que valgui la pena dedicar-se a la política" i han recordat el dret internacional i, en concret, el Conveni Internacional per la Seguretat de la Vida Humana a la Mar, que l'estat espanyol està obligat a complir.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF