Els contagis de covid 19 baixen a les escoles de les Illes

La setmana passada varen donar positiu 210 alumnes, 26 menys que l'anterior

Els contagis de covid-19 a les escoles de les Balears han baixat lleugerament després d'haver assolit xifres de rècord: la setmana passada –del 7 al 13 de novembre– varen donar positiu 201 alumnes, 26 menys que els 236 de l'anterior. Aquest nombre no baixava des de la setmana del 26 de setembre, quan es va reduir la quantitat d'alumnes contagiats de 147 a 91. Pel que fa als docents, els positius de la darrera setmana són set, cinc menys que els 12 del període del 31 d'octubre al 6 de novembre.

Rècord d'alumnes contagiats a les Balears, amb 236 en una setmana

Per illes, 173 alumnes s'han contagiat a Mallorca, 34 a Eivissa i t3 a Menorca, i 3 professors s'han contagiat a Mallorca i 4 a Eivissa. Aquestes xifres suposen un 0,11% del total d'alumnes de les Balears i un 0,04% dels professors, segons ha informat aquest dilluns la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, després de la reunió de Consell de Govern.

A més, la setmana passada es varen posar 24 grups en quarantena. Avui dia hi ha 30 grups afectats, un 0,37% dels aproximadament 8.000 que hi ha en total. Les quarantenes afecten deu escoles de les Balears: quatre de Mallorca, tres d'Eivissa i tres a Menorca. 

Els estudis de contacte dels contagiats que han donat negatiu a les escoles continuen per sobre del 90%, i la setmana passada varen ser del 92,9%. Per això, Costa ha tornat a destacar que la transmissió continua sent baixa en els centres i ha indicat que la valoració del Govern és positiva, "amb tota la prudència i precaució". A més, la portaveu ha recordat que, malgrat que encara ha de venir el fred, "el tema de la ventilació serà fonamental", així com el fet que hi hagi aparells per mesurar la qualitat de l'aire a les escoles.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF