La incidència del covid-19 baixa en els centres educatius de les Balears

La setmana del 21 de novembre es varen contagiar 167 alumnes, un 17% menys que l'anterior

La incidència de la pandèmia a les aules de les Balears continua a la baixa, segons ha informat el Govern aquest dilluns. La setmana del 21 de novembre es varen contagiar 167 alumnes –el 0,08% del total–, un 17% menys que els 201 de la setmana anterior. De fet, els contagis entre els estudiants han minvat ininterrompudament des de fa tres setmanes, quan es va assolir el rècord de contagis en set dies, amb 241. Una altra bona notícia és l'augment de la proporció d'estudis de contacte que donen negatiu, que la setmana passada va ser del 94,1%, mentre que l'anterior va ser del 88,9%. 

Quant als docents, els quatre contagis de la setmana passada –un 0,02% del total– són la segona xifra més baixa des que va començar el curs escolar, i només la superen els dos contagis que hi va haver els primers dies del curs. També queda lluny dels 36 contagis que es varen assolir la setmana del 12 de setembre. Cal destacar que la setmana anterior hi havia hagut nou infeccions.

També ha baixat el nombre de grups que s'han posat en quarantena, que la setmana passada varen ser 20 –un 0,33% del total–, set menys que la setmana anterior i 13 menys que la setmana del 17 d'octubre, quan se n'hi varen arribar a posar 40.

Pel que fa als cribratges, la setmana passada se'n varen fer a 509 alumnes i 48 professors de 31 centres educatius de les Illes. L'Executiu ha indicat que el resultat ha estat d'un cas positiu.

Formentera, set setmanes sense contagis

Per illes, destaca la bona situació de Formentera, que ja fa set setmaners que no té cap contagi entre professors i alumnes. La pitiüsa menor continua sense cap grup en quarantena, des que la setmana del 26 de setembre n'hi va haver un.

Mallorca va ser l'illa amb més contagis la setmana passada, amb 149 alumnes –set menys que l'anterior– i 4 docents infectats –la meitat que la setmana del 14 de novembre–. A hores d'ara hi ha 17 grups en quarantena. A Menorca, només s'han contagiat tres alumnes, mentre que a Eivissa el nombre d'alumnes que es va infectar la setmana passada va ser de 34 –tres menys que l'anterior– i un docent. A la pitiüsa major hi ha vuit grups en quarantena.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF