Publicitat
Publicitat

El BCE adverteix que és massa d'hora per declarar que la crisi s'ha acabat

El vicepresident de l'entitat, Vítor Constancio, reconeix que sí que l'economia ha millorat molt des de fa dos anys, però això "no significa que estiguem fora de perill"

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Vítor Constancio, ha dit aquest dilluns que "és massa d'hora per declarar que la crisi s'ha superat" i ha advertit que la zona euro afronta "grans riscos".

Durant una conferència sobre la integració i l'estabilitat financera europea, Constancio ha assenyalat, però, que "hem millorat i estabilitzat la situació".

"És un objectiu important però no és el final de la carretera i és massa aviat per declarar que la crisi s'ha superat", segons el vicepresident del BCE.

Constancio ha recordat que la integració del mercat del diner millora lentament, especialment en el segment assegurat, i que els indicadors quantitatius confirmen una estabilització dels mercats de bons i una millora de la integració dels mercats d'accions.

"Si tenim en compte on érem fa només dos anys –al límit de la redenominació dels riscos–, aquest progrés és encoratjador. De totes maneres, no significa que estiguem fora de la zona de perill", ha matisat Constancio.

El vicepresident del BCE també ha advertit que encara existeix una gran dispersió en els costos d'endeutament per a les empreses no financeres als països de la zona de l'euro, per això manté una significativa fragmentació financera a la zona euro.

"Això és una preocupació per a la recuperació i també per a la política monetària i de prudència macroeconòmica", ha conclòs Constancio.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF