La BBC inclou a la seva portada digital la prohibició del lloguer turístic a Palma

La capital balear serà la primera ciutat espanyola a introduir aquesta mesura

La BBC inclou a la portada de la seva pàgina digital d'aquest dimarts la prohibició del lloguer turístic de pisos a Palma com una de les principals notícies del dia i destaca que la capital balear serà la primera ciutat espanyola a introduir aquesta mesura.

La notícia comparteix portada al mitjà públic britànic amb l'atropellament mortal de 10 persones al Canadà; el naixement del tercer fill dels ducs de Cambridge, Guillem d'Anglaterra i Kate Middleton, i una informació relacionada amb la mort recent del discjòquei Avicii.

En la peça sobre Palma, la BBC assenyala que la restricció del lloguer turístic de pisos respon a les queixes dels residents de la capital balear sobre l'augment de les rendes a causa de la contractació de vacances de curta durada a través de llocs web i aplicacions electròniques.

També destaca les declaracions del batle de Palma, Antoni Noguera, sobre el fet que la prohibició serà un model per a les ciutats que pateixen de turisme massiu.

La BBC explica que Palma, igual que moltes altres ciutats del món, ha registrat un augment del nombre de visitants impulsat, en part, pel lloguer d'allotjament privat ofert a través de plataformes electròniques.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF