El batle de Felanitx defensa la reconversió de cases senyorials en hotels com a revulsiu per a Portocolom

La plataforma Salvem Portocolom ha denunciat que una modificació de la normativa permetrà construir fins a 15 establiments al centre històric

El batle de Felanitx, Jaume Montserrat, ha defensat la modificació legal per permetre reconvertir cases senyorials del municipi en hotels d'interior com a "revulsiu econòmic per al poble" i descarta que es produeixi un devessall de sol·licituds.

Davant les crítiques formulades aquest dissabte per la plataforma  Salvem   Portocolom , que rebutja l'increment de places turístiques en el centre històric d'aquesta localitat de Felanitx, el batle ha recordat que la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) aprovada en el darrer ple de la legislatura pretén que les cases senyorials del municipi puguin optar a un nou ús i reconvertir-se en hotels d'interior.

Salvem Portocolom reclama que es frenin els nous hotels a la part històrica del nucli

No creu que hi hagi un gran nombre de sol·licituds per reformar aquests habitatges, la majoria dels quals, actualment, estan fora ús, ha detallat el Consistori en un comunicat.  La modificació, que va ser aprovada per unanimitat en el ple municipal, permetria escometre reformes i donar ús turístic a edificis antics, una quinzena, segons la plataforma Salvem Portocolom.

Montserrat considera que aquests habitatges "poden ser un revulsiu econòmic per al poble" i que "la zona antiga de Felanitx pot assumir fer aquestes reconversions i ajudaria a revitalitzar el nucli". El batle  insisteix que aquesta modificació "no tindrà un efecte crida, l'Ajuntament no espera un devessall de sol·licituds, ja que no hi ha tants casals de l'any 1940 que puguin reconvertir-se en petits hotels o allotjaments turístics".

Montserrat ha manifestat el seu respecte a l'opinió "de qualsevol plataforma" i ha animat les entitats que critiquen aquesta modificació del PGOU que hi presentin al·legacions perquè es puguin estudiar.  Ha detallat que, de moment, no s'atorgarà cap llicència d'obra per a hotels fins d'aquí a dos anys aproximadament, quan es preveu que s'aprovi de manera definitiva la modificació del PGOU.

L'equip de govern municipal, integrat per El Pi-PSOE-Bloc, vol deixar clar que, amb la modificació que s'ha aprovat inicialment, "les construccions antigues no es podran enderrocar per fer-les de nou, tampoc es podrà modificar la fisonomia dels habitatges ni augmentar-ne el volum".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF