L'Autoritat Portuària premia la proposta 'Rambla de mar' per reformar el moll de Palma

La proposta preveu la demolició de l'edifici de la llotja per fondre-la en un sol edifici amb el Museu Marítim

L'Autoritat Portuària de Balears ha atorgat el primer premi, dotat amb 20.000 euros, als arquitectes Pere Rabassa i Toni Forteza per la proposta 'Rambla de mar' en el marc del concurs d'idees per a la remodelació del Contramoll-Mollet del port de Palma. 

És un "canvi discret, amb el qual el ciutadà aprecia una millora, però també una continuïtat", ha dit el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, que també ha estat president del jurat.

Els membres del jurat han destacat del projecte guanyador 'Rambla de mar' la discreció i el paper del passeig Marítim com a eix vertebrador entre persones i vehicles. La proposta preveu la demolició de l'edifici de la llotja per fondre-la en un sol edifici amb el Museu Marítim. Un dels requisits de les bases era la conservació dels arcs del moll de Pescadors. Forteza i Rabassa integren l'arqueria en el nou edifici proposat. Segons els membres del jurat, aquesta solució rememora espais de fabricació de vaixells, "amb una arquitectura i un estil bastant intemporals", i constitueix una continuïtat entre la ciutat i la rambla que proposa.

Segons han explicat en un comunicat, Ports podrà fer ús de qualsevol de les idees presentades per al desenvolupament de futures actuacions en aquesta zona del port de Palma, "sense obligació d'establir cap tipus de relació contractual amb els concursants". 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF