L'Autoritat Portuària de Balears gestiona per telecontrol els fars, les balises i les boies de les Illes

Aquest sistema permet supervisar de manera remota el funcionament d'aquests senyals

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) té un sistema de telecontrol dels fars, les balises i les boies de les Illes que permet supervisar de manera remota el funcionament d'aquests senyals, gestionar les alarmes i visualitzar els estats dels components per assegurar-ne el correcte funcionament, segons ha informat l'agència Efe.

El sistema implantat està format pel programari del centre de control Netcom de Mediterrani Senyals Marítims, a través d'un servidor virtual de la xarxa informàtica de l'APB i al qual l'empresa de manteniment pot accedir per VPN, pels sis coordinadors de comunicacions instal·lats als ports de l'APB i per les 145 estacions remotes de monitoratge dels fars i balises o boies d'abalisament dels ports.

Aquest sistema permet el manteniment integral remot del sistema de telecontrol sense requerir la presència de personal en els emplaçaments. L'equip de monitoratge engloba 34 fars (17 a Mallorca, 7 a Menorca, 7 a Eivissa i 3 a Formentera) i 111 balises o boies (50 a Mallorca, 33 a Menorca, 17 a Eivissa i 11 a Formentera).

A més, l'usuari pot accedir a través de l'adreça www.portsdebalears.com a l'estat de totes les ajudes a la navegació de les Balears.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF