Augmenten un 70% les demandes al Punt d'Orientació Acadèmica i Professional

El projecte va començar a principi de legislatura i ha atès més de 15.000 consultes relacionades amb el sistema integrat de formació professional

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Lago Negueruela, han visitat avui el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP), situat a la seu de la Conselleria i Universitat. També han assistit a la visita la directora general de Formació Professional i Formació de Professorat, Maria F. Alorda, i el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou.

El POAP és una iniciativa pionera que té l'objectiu d'assessorar la població sobre formació professional i el sistema integrat de qualificacions. Una de les demandes més comunes és la possible acreditació de l'experiència laboral. 

Des de fa tres cursos escolars, diversos professionals del SOIB i FP atenen aquestes consultes. Des del setembre del 2015 fins ara s'han atès un total de 15.473 consultes, 1.230 de les quals es varen fer entre els mesos de setembre i desembre del 2015. L'any 2016 se'n varen registrar 5.224 i l'any 2017, un total de 9.019. El darrer any ha augmentat un 70% respecte del 2016, cosa que indica que cada vegada es coneix més aquest servei i que la població n'augmenta l'ús. 

Ambdues conselleries asseguren que són conscients de la importància de promoure i divulgar la formació professional. Per aquest motiu, s'han creat cinc punts d'orientació acadèmica i professional del sistema integrat de Formació Professional, tres dels quals estan ubicats en centres integrats de Mallorca: CIFP Joan Taix de Sa Pobla, CIFP Nauticopesquera de Palma i CIFP Son Llebre de Marratxí. També hi ha un punt a Menorca, al CEPA Joan Mir i Mir de Maó, i un altre al CEPA Pitiüses d'Eivissa.

"Allò important és que la gent es qualifiqui", ha assenyalat el conseller d'Educació i Universitat. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF