L'Audiència revoca, per segona vegada, l'arxiu del cas Alpha Pam

L'advocada de la família confirma a l'ARA Balears la intenció de dur a judici l'infermer i la doctora que varen atendre el jove senegalès 

L'Audiència Provincial de Palma ha revocat, per segona vegada, el  sobreseïment  de  la interlocutòria  del cas  Alpha  Pam que ha fet un jutjat d'instrucció d'Inca, el qual insta a continuar el procediment.

Segons l'advocada de la família,  Jimena  Morlans, Inca ha volgut arxivar el cas en dues ocasions perquè considerava que no hi havia indicis suficients de delicte, però la família va recórrer contra la decisió a l'Audiència, la qual, per segona vegada, els dona la raó.

Ara l'Audiència demana que el procediment continuï i s'ha d'obrir una fase intermèdia en què o bé es presentin noves diligències (com en la primera ocasió, cosa que va retardar el procés) o bé s'obri el judici oral. Els acusats continuen sent la doctora i l'infermer que varen atendre  Alpha  Pam quan arribà a Urgències de l'hospital d'Inca, on el varen  diagnosticar  de bronquitis. Uns dies després el jove  senegalès  morí en el seu domicili. Tenia tuberculosi.

La mort d' Alpha  Pam, que era immigrant il·legal, es produí l'any 2013 just després de la decisió política de retirar la targeta sanitària als immigrants no regularitzats. En aquella època el conseller de Sanitat era Martí Sansaloni (PP), qui va destituir el llavors gerent de l'hospital d'Inca, Fernando Navarro, ara diputat al Congrés per Cs.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF