L'Audiència manté separades dues peces de la investigació de Cursach

La defensa de l'empresari va recórrer contra la decisió del jutge, al·legant que el tràmit en tres procediments suposava "un descontrol en la tramitació del cas"

L'Audiència de Palma ha confirmat la separació en dues peces del cas de l'empresari Cursach i altres directius, funcionaris i policies per haver beneficiat presumptament empreses del grup Cursach a canvi de prebendes, considerant així que els fets pertanyen a dues investigacions diferents.

Cursach i els altres acusats varen recórrer contra la decisió del jutjat d'Instrucció número 12 de tramitar com a peces separades dues parts de la investigació del cas. L'Agència Efe explica que la defensa de l'empresari va al·legar que s'estan investigant els suposats suborns en tres procediments diferents i que això divideix la causa i suposa "un descontrol en la tramitació del procés". Segons la fiscalia, els fets són independents.

En una interlocutòria, la secció primera de l'Audiència assenyala que hi ha motius per considerar que els fets investigats en les dues causes que el jutjat va decidir separar són diferents "amb independència que el delicte pugui ser el mateix en ambdós casos".

Una d'elles és per presumpte suborn, coacció i pertinença a una organització criminal dels directius del grup Cursach, de funcionaris municipals i autonòmics i policies per tracte preferent a les empreses del conglomerat, acusats d'inacció quan exigiren llicències i documentació i per fer els ulls grossos i evitar interposar sancions.

Tot i que l'Audiència de Palma va decidir deixar sense efecte per la manca de motivació una resolució judicial de setembre de l'any passat en la qual s'incoava una peça separada de la causa matriu per investigar uns fets determinats de la macrocausa, el tribunal assenyala ara que això no vol dir que l'instructor no pugui incoar una altra peça separada distinta.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF