L'Audiència Nacional jutjarà l'excúpula de Sa Nostra

Els acusen per un delicte d'apropiació indeguda i d'administració deslleial 

L'Audiència Nacional ha decidit seure a la banqueta dels acusats l'excúpula de Sa Nostra per un delicte d'apropiació indeguda i d'administració deslleial, segons ha informat Diario de Mallorca. Després de tres anys d'instrucció, el magistrat ha arribat a la conclusió que existeixen indicis sòlids perquè Pere Batle, Pau Dols, Fernando Alzamora, Antoni Cantallops i Rafael Oliver s'asseguin a la banqueta i es defensin. 

En concret, se'ls acusa d'haver ideat una operació immobiliària que es va dur a terme a Huelva i que va causar perjudicis econòmics de quasi 50 milions d'euros que després va absorbir Sa Nostra. El jutge, a més d'obrir un judici oral, ha fixat una fiança milionària de responsabilitat civil, que hauran d'afrontar les dues empreses immobiliàries que van rebre els doblers i que van desviar a altres projectes. 

Els cinc directius i dos empresaris s'hauran d'enfrontar a una doble acusació: per una part, la de la fiscalia i, per l'altra, la de l'Advocacia de l'Estat. Anticorrupció només imputa als acusats un delicte d'apropiació indeguda. Per als dos exdirectors de la caixa, Pere Batle i Pau Dols, demanen una pena de quatre anys, a més d'una multa. 

 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF