Publicitat
Publicitat

Audi, BMW i Daimler es queden amb el servei de mapes de Nokia

Els fabricants de l'automoció alemanys han adquirit el negoci Here per 2.800 milions d'euros, més del que va oferir inicialment Uber

Els fabricants alemanys Audi, BMW i Daimler han comprat el servei de mapes de Nokia, Here, per 2.800 milions d'euros. El maig d'aquest any, la plataforma de taxistes amateurs Uber va oferir 2.600 milions per aquest servei.

Daimler ha anunciat aquest dilluns que els tres fabricants tindran participacions idèntiques a Here, que mantindrà una secció independent. L'operació encara ha de ser aprovada per les autoritats de la competència i es tancarà previsiblement el primer trimestre de 2016.

Here va tenir un benefici operatiu de 28 milions d'euros el primer semestre i és un pas més de la indústria de l'automòbil cap a la conducció automatitzada.

Els fabricants preveuen que els primers vehicles sense conductor començaran a rodar l'any 2020.

Actualment, el sector dels mapes digitals està dominat per Here, el grup holandès TomTom i els serveis de mapes de Google.

"Els mapes digitals molt precisos són una pedra fonamental per a la mobilitat del futur. Amb l'entrada a Here volem assegurar la independència d'aquesta oferta central per a tots els fabricants de l'automòbil i subministradors de components", va afirmar el president de Daimler, Dieter Zetsche.