Delicte
Societat 21/06/2013

Atenció a les víctimes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual

Durant els darrers anys, la Fundació Solidaritat Amaranta ha atès anualment una o dues dones traficades per ser explotades sexualment

1 min

Detecció difícil

En molts casos, les dones que són víctimes de tràfic d'éssers humans no ho expliquen fins passat un temps. Mai no ho diuen clarament ni obertament. Al Casal Petit de les germanes Oblatas, una de les dones, després d'un any i mig fent tallers a l'entitat, va explicar que l'havien duita fins a Mallorca enganada, li havien pres el passaport i l'havien forçada. Crear un vincle de confiança és imprecindible per poder conèixer-ne la història.

Pont Esperança

És el nom del projecte de la Fundació Solidaritat Amaranta, creat per les adoratrius per acollir les dones víctimes de tràfic. Susana Pulido, la seva coordinadora, apunta que les dones queden en un pis a Palma mentre fan les declaracions amb la policia. Després parteixen cap a altres recursos de l'entitat a la Península o cap al seu país si ho prefereixen. Deixen Mallorca per evitar represàlies de les màfies i per poder començar de nou.

Xifres baixes

Durant els darrers anys, la Fundació Solidaritat Amaranta ha atès anualment una o dues dones traficades per ser explotades sexualment. Enguany ja han passat pel recurs dues menors. El Casal Petit, que també acull al pis Lausana dones víctimes d'aquesta xacra social, té normalment una o dues persones que viuen al pis després de sortir d'aquest nou esclavatge. Normalment són casos derivats per la policia nacional.

stats