PALMA

L'Associació de Turisme Actiu es mostra preocupada pel decret que prohibirà als segways circular per les voreres

La secretària d'Ibactiva, Thais Villadóniga, ha declarat que espera que la nova norma no inclogui les empreses que organitzen itineraris guiats pel centre de Palma 

"Fa dos anys que demanam una regulació per a la circulació dels segways i els patinets elèctrics a Ciutat i estam satisfets que Cort per fi hagi pres mesures", explica Thais Villadóniga, secretària d'Ibactiva, l'Associació de Turisme Actiu i d'Aventura de les Illes Balears. 

Villadóniga ha fet aquestes declaracions després que es fes públic que Mobilitat prepara un decret per regular la circulació dels vehicles elèctrics. Aquesta norma en prohibeix el trànsit per les voreres i en restringeix l'ús als carris bici. A la Platja de Palma només podran circular per la primera línia entre els carrers d'Almicar i Palangre, s'estableixen regulacions també pel que fa a la velocitat i es limita a sis el nombre d'integrants d'un grup que circuli conjuntament. 

Des d'Ibactiva es veu amb bons ulls que es reguli l'ús d'aquests vehicles. Tot i això hi ha inquietud, perquè el fet que prohibeixi als segways circular per les voreres a Palma implica que moltes empreses que organitzen rutes guiades pel centre històric amb aquests vehicles ja no podran oferir aquestes activitats. En tot cas, haurien d'adaptar molt els seus itineraris i restringir-los únicament als carrils bici.

A més, Thais Villadóniga, que també és propietària d'una de les empreses més importants de segways de Palma, explica que tot i que a la Platja de Palma sí que es permetrà als segways circular a primera línia, a les empreses ja no els compensa perquè la majoria dels clients prefereixen llogar-los per lliure, ja que és més econòmic. 

Així doncs, la secretària d'Ibactiva espera que el nou decret estableixi una diferència entre l'ús lliure d'aquests vehicles i l'activitat de les empreses que els lloguen i que disposen de les pertinents llicències i de personal format. "La regulació és positiva però l'Ajuntament ha de voler vetlar pels interessos de tothom, tant dels residents com dels turistes", ha declarat Villadóniga. 

D'altra banda, assenyala que no es pot establir la mateixa normativa per a tots els vehicles, ja que no té res a veure la conducció d'un segway, un patinet elèctric o una scooter i els riscos, per tant, també són diferents. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF