Arxiven la recusació de Carrau contra la magistrada del cas dels mòbils

Els periodistes i l'inspector que encapçala la investigació de les suposades filtracions hauran de declarar com a testimonis el 9 d'abril

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha arxivat l'incident de recusació que el fiscal Juan Carrau presentà contra la magistrada que instrueix el cas dels mòbils, Felisa Vidal, per manca d'imparcialitat. Carrau argumentà que existia una "enemistat manifesta" entre ell i la magistrada, que alhora havia estat un càrrec de confiança de Jaume Matas, l'home a qui Carrau ha acusat en un total de sis procediments judicials. 

A principi d'aquesta setmana, el TSJIB va exculpar el fiscal de la requisa dels  mòbils de dos periodistes per unes suposades filtracions en el marc del cas Cursach, un fet que va provocar una allau de crítiques dins el món de la premsa per comprometre la defensa del dret fonamental de la informació. El tribunal va mantenir, això sí, la imputació del jutge Miquel Florit per la denúncia dels periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre, de l'agència Europa Press i el 'Diario de Mallorca', respectivament, per intervenir els seus mòbils i material informàtic. Li atribuïren els delictes de prevaricació, vulneració del secret professional i la inviolabilitat de domicili, entre d'altres.

Carrau, d'investigat a testimoni del cas dels mòbils

A conseqüència d'aquesta querella, el jutge Florit haurà de declarar aquest dilluns davant el TSJIB com a investigat pel cas mòbils, mentre que Carrau hi haurà de comparèixer en qualitat de testimoni el mateix dia a les 11.30 h. L'endemà hauran de declarar Pou i Mestre a les 10 h i a les 10.30 h, respectivament. Mitja hora més tard, ho haurà de fer l'inspector de la Policia Nacional que encapçala la investigació de la presumpta revelació continuada de secrets.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF