Artadi, sobre el decret del govern català: "Fer veure que és la solució al tema de l'habitatge a Barcelona és un error"

La candidata de JxCat defensa que la mesura s'ha de sumar a un parc de pisos de lloguer assequible

L'endemà que el govern català aprovés el decret per limitar els preus del lloguer (en alguns casos), la número dos de JxCat, Elsa Artadi, ha afirmat que "fer veure que aquest decret solucionarà el tema de l'habitatge és un error". "Això no resoldrà el tema de l'habitatge a Barcelona. Hem de fer un parc d'habitatge de lloguer assequible", ha afirmat, i ha defensat les explicacions que va donar ahir el conseller Damià Calvet, que és qui –ha remarcat Artadi– "té les competències d'habitatge".

I és que el decret que va aprovar ahir l'executiu és el resultat d'un estira-i-arronsa entre ERC, que pilota el departament de Justícia, i JxCat, que dirigeix el departament de Territori (competent en habitatge). Però la consellera de Justícia, Ester Capella, va impulsar una reforma del Codi Civil perquè es pogués limitar el preu del lloguer. Una facultat que s'ha acabat remetent a Territori.

"No m'agrada que facin veure que això serà una solució màgica", ha dit sobre el decret del Govern de limitar, en alguns casos, el preu del lloguer. "Em preocupa que això ens pugui despistar de solucions reals. Barcelona no només necessita que no pugin els preus, sinó que baixin", ha dit, i ha apostat per augmentar l'oferta a través de la construcció d'habitatge de lloguer assequible –per sota del preu del mercat– amb col·laboració pública i privada.

Artadi tampoc ha descartat que el nou decret redueixi el mercat de lloguer, tal com havia defensat fins ara que provocaria limitar els preus per 'decretazo'. "Hem d'avaluar quins efectes té", ha dit, mesurant l'impacte que tenen les polítiques en el mercat d'habitatge.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF