Arriben quatre pasteres a les Illes

N'han arribat dues a Mallorca, una a Eivissa i una altra a Formentera 

Els efectius de la Guàrdia Civil han interceptat 32 immigrants il·legals arribats en dues pasteres a Mallorca, una a Eivissa i una altra a Formentera, ha informat aquest dissabte la Delegació del Govern a Balears.

Fins ara, han estat interceptats a terra dotze homes, entre ells tres menors, que anaven a bord d'una pastera que ha estat detectada pel radar SIVE quan s'aproximava a Cala Llombards, al municipi de Santanyí, al sud-est de Mallorca. Aquesta pastera ha estat remolcada per la Guàrdia Civil fins al port de Cala Figuera.

La segona pastera, en la qual hi navegaven 18 homes, sis dels quals són menors, ha estat albirada per un helicòpter de la Guàrdia Civil quan tractava d'arribar a Cala Pi, a la costa del municipi mallorquí de Llucmajor, també al sud-est de l'illa.

A Formentera els efectius de les Guàrdia Civil han localitzat al port de la Savina dos immigrants il·legals que han arribat a l'illa a bord d'una embarcació.

A Eivissa la Guàrdia Civil ha trobat una pastera als voltants de Cala l'Estanyol, al municipi de Santa Eulàlia, tot i que, de moment, no ha localitzat les persones que hi viatjaven.

Enguany ja han estat localitzades 12 pasteres a les costes de Balears: 8 a Mallorca, dues a Eivissa, una a Formentera i una altra a Menorca, amb almanco 104 persones a bord.

La xifra és molt inferior a la registrada el 2017, quan van arribar 23 pasteres i 267 persones.

L'arribada d'aquestes embarcacions a les costes de les Balears es fa majoritàriament a través d'una ruta des de la zona de la costa de Dellys, a Algèria, aprofitant situacions de bona climatologia.

L'any passat van arribar 23 pasteres a les Balears amb 267 persones; el 2016 van ser tres embarcacions, la mateixa xifra que el 2015, mentre que el 2014 se'n van localitzar dues.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF