28 dels 51 immigrants arribats a Eivissa en cinc pasteres passen a disposició judicial

Només nou dels detinguts han resultat ser menors d'edat dels 14 que ho varen declarar

Un total de 28 immigrants algerians, dels 51 que han estat detinguts a Eivissa, després d'arribar en cinc pasteres a l'Illa en els últims dos dies, han passat aquest divendres a disposició judicial, ha informat el director insular de l'Administració General de l'Estat, Ramón Roca.

Els immigrants han arribat cap a les 11.00 hores per declarar davant el Jutjat d'Instrucció número 1 d'Eivissa, i la previsió de la direcció insular és que entre divendres tarda i dissabte siguin traslladats al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València.

Amb les proves realitzades en Can Misses, que consisteixen en una radiografia del canell per determinar l'edat, s'ha constatat que 9 immigrants van resultar ser menors, dels 14 que havien manifestat que ho eren. Els nou menors són tutelats ara pel Consell d'Eivissa i es troben al centre de menors Pare Morey, de Sa Coma.

Segons va informar dijous la Delegació del govern, les barques varen ser localitzades al matí al litoral dels municipis de Sant Josep i Santa Eulària. El dispositiu de recerca desplegat després per la Guàrdia Civil i policies locals va permetre la localització de sis dels ocupants de les pasteres i es va mantenir per si hi havia més persones que els acompanyaven en la travessia.

Les mateixes fonts varen indicar que, tot i mancar-ne una identificació detallada, sembla que els migrants procedeixen de la zona algeriana de Dellys, igual que els 29 detinguts d'aquest dimecres després de l'arribada de tres embarcacions al sud d'Eivissa i els 11 que van ser interceptats quan navegaven als voltants de Cabrera. 

Cinc pasteres en dos dies

La Guàrdia Civil va tancar ahir l'operatiu de recerca després de l'arribada a Eivissa de cinc pasteres en dos dies procedents d'Algèria amb 50 immigrants irregulars, dels quals 14 varen declarar ser menors. Més tard es va procedir a una nova detenció.

Les dades les va aportar Ramón Roca, que va explicar que es mantenen equips de vigilància a la costa, amb el suport d'un helicòpter, perquè no es descarta que més pasteres puguin arribar a l'Illa "si continua el bon temps".

A les tres pasteres localitzades dimecres, una a Sol d'en Serra, municipi de Santa Eulària, i dues a es Cavallet, municipi de Sant Josep, s'han sumat les altres dues embarcacions dijous.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF