Arresten el director de la UNED a les Balears per manipular unes eleccions internes

La Policia Nacional sosté que va suplantar la identitat de 19 professors per votar en nom seu

La Policia Nacional ha arrestat aquest dijous a Palma el director a les Illes Balears de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), Miguel Ángel Vázquez, el qual investiguen per suplantar la identitat de 19 exprofessors per manipular unes eleccions. Segons informa l'agència Efe, els policies sostenen que, tot i que els hauria hagut de donar de baixa, no ho va fer i va aprofitar les seves credencials per votar en nom seu en unes eleccions internes del centre.

A Vázquez, que era l'encarregat de tramitar les altes i les baixes dels professors, l'han arrestat a Palma en l'anomenada operació Academo. La investigació va començar arran de tres denúncies presentades el 2017 per part d'antics professors de la UNED que varen explicar que algú havia fet servir les seves identitats per votar en unes eleccions internes per escollir el representant dels professors i tutors d'aquesta universitat.

En el marc de la investigació, els agents varen determinar que l'home va accedir al correu electrònic dels professors que hauria hagut de donar de baixa i, després de canviar-los la contrasenya, va votar en nom seu. A banda dels tres denunciants, hi ha 16 professors afectats més que ja no treballaven a la UNED. Tot plegat, segons Efe, Vázquez ho va fer perquè guanyàs les eleccions una persona que era amiga seva.

El detingut ha quedat aquest dijous mateix en llibertat amb càrrecs, perquè s'havia presentat voluntàriament davant la justícia i s'ha mostrat disposat a comparèixer davant el jutge quan l'hi demanin. El jutjat d'Instrucció número 12 de Palma s'encarrega del cas.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF