Arranz: "L'eficàcia dels controls de coronavirus als aeroports és limitada"

El portaveu autonòmic del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses ha analitzat la situació de la pandèmia a les Illes Balears

Javier Arranz, portaveu autonòmic del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, ha reclamat més autonomia per dur a terme els controls sanitaris dels passatgers nacionals i internacionals que arriben als aeroports de les Illes Balears, encara que ha reconegut que "l'eficàcia dels controls de coronavirus als aeroports és limitada".

En una entrevista a IB3 Ràdio, Arranz ha remarcat la importància de recuperar els controls de símptomes i de temperatura dels turistes que arriben a l'Arxipèlag i ha parlat també de la possibilitat de crear una base de dades dels passatgers que arriben als aeroports illencs per facilitar el rastreig de contactes dels possibles casos positius i tenir les dades del pacient informatitzades.

Salut estudia com obtenir la traçabilitat dels passatgers de zones amb incidència alta de covid-19

Arranz, que ha explicat que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 40 brots a les Illes Balears, 15 dels quals estan actius, ha assegurat que "actualment tenim diversos orígens dels brots, en tenim d'importats, de gent que ha tornat de l'estranger, també tenim brots procedents de la Península i també casos locals". A més, el portaveu autonòmic ha remarcat que "els casos locals són més difícils de rastrejar, perquè la gent no sap el que ha fet cada dia i amb qui ha estat en tot moment".

Tot i els nous brots i l'augment dels casos en les darreres setmanes, per a Arranz "estam millor del que podríem esperar que estaríem quan obríssim les fronteres". El portaveu també ha demanat prevenció i responsabilitat a la ciutadania, i especialment als joves de les Illes. "Hem vist que des de l'inici de la pandèmia fins ara l'edat mitjana de persones afectades ha anat baixant. En el nostre cas, no podem dir que els focus siguin els joves, però hem d'estar previnguts" ha sentenciat Arranz.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF