Valtonyc apareix a la pantalla i un crit de 'Llibertat!' omple el Palma Arena

El raper Pablo Hasél, també condemnat per les seves lletres, ha cremat unes fotos del rei damunt l'escenari i ha reivindicat el lema 'No callarem'

Valtonyc no s'ha volgut perdre el Concert per la Llibertat d'Expressió. Tot i que no hi ha assistit físicament, ja que actualment es troba a l'exili, ho ha fet a través dels monitors del Palma Arena. Cap a les 17 h l'artista s'ha expressat envers un "estat espanyol que no ha respectat els drets fonamentals". "He decidit posar-me al servei de la lluita, fent un sacrifici per defensar la república i la democràcia, per totes les exiliades i els exiliats i per tu, perquè les idees són invencibles", ha dit. Seguidament, els aplaudiments i un crit de 'Llibertat!' han donat pas a La Puta Opepé.

Fins a 40 grups estatals han participat en aquesta intensa jornada, que, com s'esperava, ha estat marcada pels discursos reivindicatius dels grups. Molts dels artistes que han pujat a l'escenari han volgut fer menció a la situació de Valtonyc per enviar-li un missatge de suport i condemnar la repressió de l'estat espanyol. 

El conegut raper Pablo Hasél, també condemnat per les seves lletres, ha aprofitat el seu torn a l'escenari, a les 16.45 h, per dedicar l'actuació a tots els mitjans de desinformació, amb un clar to irònic. Ha cridat "No callarem!" i ha animat tothom a cantar. Amb un cartell de fons de #Freevaltonyc, ha expressat que en aquest acte hi ha molt de nivell. Al final de l'actuació, com a acció subversiva, ha cremat unes fotos del rei. També ha agraït la feina dels organitzadors que han fet possible aquest acte.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF