Armengol: "El pic més alt [d'infectats] serà el cap de setmana o la setmana que ve"

La presidenta del Govern assegura que no quedarà cap turista a les Balears en qüestió de dies

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous en una entrevista a IB3 que el pitjor de l'evolució del coronavirus a les Balears encara ha d'arribar. "El pic de persones contagiades serà el cap de setmana o la setmana que ve", ha dit la presidenta després de donar el condol a la família de la tercera persona morta amb coronavirus a Mallorca.

Tercera persona morta a Mallorca amb coronavirus

"Estam preparats per atendre les persones que es puguin contagiar", ha continuat la presidenta, qui també ha destacat la necessitat que arribin a les Balears els tests ràpids per augmentar el nombre de proves. "El Ministeri de Sanitat és ara el comandament únic, i totes les comunitats autònomes estan en la mateixa situació. Però s'està servint material", ha afegit. 

A més, Armengol s'ha felicitat pel tancament dels ports i aeroports de les Illes, decretat pel Ministeri de Transport a petició del Govern balear, i ha assegurat que no quedaran turistes a les Balears el cap de setmana o a principi de la setmana que ve. "Ara ja no en queda cap de l'Imserso, i és una bona notícia", ha afirmat.

Sobre la situació a les residències, Armengol ha explicat que hi ha unitats de vigilància activa i que aquesta setmana s'han hagut de fer "35 proves" en un centre perquè una persona presentava símptomes del virus, encara que "totes han estat negatives". "Em dol molt que no hi puguin entrar els familiars, però es facilitarà la comunicació telefònica o en línia", ha comentat.

Pel que fa a les escoles, la presidenta no ha pogut concretar si el tancament s'allargarà més de 15 dies. "L'estat d'alarma són 15 dies, i necessitam la col·laboració de tothom. Després, si cal allargar un parell de dies més, es farà", ha dit.

La presidenta ha reiterat que l'abastiment està garantit a les Illes i ha tornat a demanar als ciutadans que "no facin aglomeracions". "Hem de mantenir les normes de seguretat, perquè la nostra guerra és ara contra el virus", ha continuat.

Quant a les mesures econòmiques necessàries per afrontar la situació que quedarà després de la crisi sanitària, Armengol ha assegurat que el Govern no estalviarà "recursos per ajudar". "Treballam per ajudar les empreses i perquè la gent pugui tornar a la seva feina", ha assenyalat, a més de destacar que l'Executiu "replantejarà els pressupostos del 2020". La presidenta també ha tornat a demanar al govern espanyol que es "relaxin" els objectius de dèficit i de deute de les comunitats autònomes. Així i tot, ha considerat que encara és prest per donar la temporada d'estiu per perduda.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF