Armengol "reafirma el pacte" per eliminar la violència contra les dones

El Govern, el Consell, l'Ajuntament de Palma, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han fet un minut de silenci a les portes del Consolat de Mar amb motiu del 25-N

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha apostat aquest dilluns per "reafirmar el pacte" que les institucions varen subscriure fa tres anys per erradicar la violència contra les dones, després del minut de silenci que ha fet a les portes del Consolat de Mar.

El Govern, el Consell, l'Ajuntament de Palma, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han fet un minut de silenci aquest dilluns a les portes de la seu de l'Executiu amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, per recordar les víctimes mortals que s'han produït a l'Estat durant el 2019.

Armengol ha mostrat "consternació" perquè precisament aquest dilluns una dona ha estat assassinada presumptament per la seva parella en un poble de Tenerife. "Cal reforçar el nostre compromís de prevenir i combatre aquest tipus de fets. La nostra lluita no ha de ser només d'un dia", ha comentat.

Per la seva banda, la presidenta de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, ha declarat que manca "una resposta contundent" davant la violència contra les dones. "Reaccionem. Espanya té un important dèficit democràtic respecte de la violència masclista", ha subratllat Duran.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF