Armengol aprofita l'acte dels premis Ramon Llull per recordar la importància d'aprovar un nou REB

La presidenta de Balears ha demanat un esforç més per aconseguir una compensació estatal per la insularitat i ha assegurat que bufen vents de "recentralització" 

La presidenta de Balears, Francina Armengol, ha demanat un "esforç més" i un "impuls final" per "aconseguir que l'Estat compensi realment els desavantatges de la insularitat" amb l'aprovació d'un nou Règim Especial de Balears ( REB ) i un nou sistema de finançament.

"Mantinguem l'esperit que ens ha unit, aparquem els interessos individuals i caminem al mateix temps cap a un horitzó que garanteixi als nostres ciutadans i empreses els mateixos drets i oportunitats que en la resta de l'Estat", ha exigit Armengol.

La mandatària autonòmica ha destacat que gràcies al diàleg s'havia aconseguit un dels consensos més grans de Balears: "la reivindicació amb una sola veu" del  REB  i d'un nou finançament que "els nostres ciutadans es mereixen".

Armengol ha formulat aquesta reivindicació en ocasió del seu discurs en l'acte institucional commemoratiu del Dia de les Illes Balears, al Palau de Congressos de Palma, on s'han lliurat les medalles d'Or de la Comunitat Autònoma i els premis Ramon Llull 2018.

Avui se celebra el Dia de les Illes Balears i el 35è aniversari de l'aprovació de l'estatut d'autonomia, el qual, segons Armengol, ha "permès avançar junts" als ciutadans d'aquest territori, "sabent que les decisions es prenen millor des de la proximitat".

En aquest context,  Armengol  ha dit que "ara que bufen vents de  recentralització ", Balears ha de reivindicar "més que mai" que el "millor lloc" per decidir sobre educació, sanitat, política social, model social i política econòmica són les institucions de Balears.


EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF