Armengol reclamarà a Madrid que les mesures econòmiques pel coronavirus s'allarguin fins a l'estiu a les Balears

El Govern treballa en un pla de reinici de l'activitat amb patronals i sindicats

La presidenta del Govern, Francina Armengol, reclamarà al govern espanyol que les mesures econòmiques i de protecció per a empreses i treballadors s'allarguin a les Balears "com a mínim fins a l'estiu", segons ha anunciat aquest dijous després de reunir-se amb els agents econòmics de les Illes. "La situació econòmica serà molt complicada, perquè no tenim indústria i estam lligats al món turístic. Serà més complicat", ha comentat Armengol.

"Necessitam que la protecció dels treballadors i les empreses vagi més enllà de l'estat d'alarma. Cal més temps per evitar que els ERTO (expedients de regulació temporal de l'ocupació) es converteixin en ERO (expedients de regulació de l'ocupació)", ha continuat la presidenta, qui també ha reclamat "un pla d'inversions i recursos més alt per a les Balears". Segons Armengol, "Espanya ha de ser conscient que el sector econòmic al qual costarà més tirar endavant és el turisme".

Armengol ha explicat que el Govern ja ha començat a treballar amb la patronal i els sindicats en un pla de reinici de l'activitat, encara que ha subratllat que la prioritat en aquests moments és "la contenció de la malaltia". "No sabem quan acabarà l'estat d'alarma però estam treballant en mesures", ha afegit. Quant a la durada de l'aïllament per mar i aire de les Balears, la presidenta ha subratllat que "caldrà estudiar-la amb els experts" i "parlar-ho amb els agents econòmics" abans de fer cap petició al govern espanyol.

600 sol·licituds de crèdit a l'Idisba

Pel que fa a les mesures econòmiques que el Govern ha posat en marxa per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, Armengol ha explicat que ja han arribat 600 sol·licituds de crèdit a l'Idisba, per valor de més de 60 milions d'euros –en una situació normal, hi arriba una mitjana de 800 sol·licituds anuals. De fet, el Govern ha hagut d'ampliar els recursos destinats a aquesta línia de 50 milions a 75 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF