Aproven els 43.0806 euros que va costar el desplaçament de la UME després de les torrentades

En total van arribar a Mallorca 108 militars per ajudar en les tasques de rescat i la reconstrucció de les zones afectades 

El govern de Pedro Sánchez ha aprovat aquest divendres els 43.806 euros que va costar, a l'octubre, l'execució del servei de transport marítim de personal i material de la Unitat Militar d'Emergències (UME) quan es va desplaçar a Mallorca per atendre les inundacions de Llevant.

El Consell de Ministres ha explicat que el 9 d'octubre es va activar el servei de la UME com a conseqüència de les greus inundacions, que van deixar 13 víctimes mortals. A més, destaca que, "en compliment de l'ordenat i per rapidesa, es van activar els mitjans humans i materials necessaris" i es va decidir que "l'esforç principal del transport es realitzés per via marítima".

La tragèdia va afectar de manera important diversos nuclis urbans. Tot i que Sant Llorenç va patir la pitjor part de la destrossa, Portocristo, la Colònia de Sant Pere, Artà, s'Illot i Capdepera també van sofrir les conseqüències del desbocament dels torrents. La situació va desbordar els recursos de la Comunitat i va ser necessari sol·licitar la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME). Pocs dies després de l'aiguat, arribaren a Mallorca un total de 108 militars per ajudar en les tasques de rescat i la reconstrucció de les zones afectades.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF