L'Any Nou xinès a Palma: divers i festiu

Organitzats per l'associació asiàtica Achinib, els actes de la plaça del mercat de Pere Garau han marcat l'inici de l'any del porc

El barri de Pere Garau ha acollit aquesta setmana la celebració de l'Any Nou xinès que finalitzarà devers les 20 hores d'aquest diumenge. Organitzats per l'associació asiàtica Achinib, els actes de la plaça del mercat de la barriada han marcat l'inici de l'any del porc.

Els assistents han pogut gaudir de la fira plena d'espectacles, com el ball del drac i el lleó, que per primera vegada ha estat acompanyat per xeremiers i després per la colla de Castellers de Mallorca. A més, dues joves xineses han interpretat 'La Balanguera' a l'escenari.

El Festival de Primavera, conegut també com l'Any Nou xinès, és la festivitat tradicional més important de l'any i cau el primer dia del primer mes lunar després de l'entrada de l'hivern, normalment a final de gener o a principi de febrer. A la Xina, fan set dies de vacances en aquest període. Durant la revetla, la celebració s'assembla a la Nit de Nadal dels occidentals, ja que és un moment emotiu de reunió familiar.

L'Any Nou xinès a Palma en imatges

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF