El jurat popular declara Ana Julia Quezada culpable de l'assassinat amb traïdoria del nen Gabriel Cruz

El fet que fos una persona "íntimament lligada" a la família del menor i que ell no pogués defensar-se condueix l'autora confessa a la presó permanent revisable

Ana Julia Quezada va assassinar amb traïdoria el nen de vuit anys Gabriel Cruz, fill del que aleshores era la seva parella sentimental, el 27 de febrer del 2018 a la finca familiar de Rodalquilar, a Níjar (Almeria). Ho va fer després de "llançar-lo contra el terra o la paret" de l'habitació del 'cortijo' "de forma intencionada i sobtada" i sent conscient de la seva "superioritat" per la diferència d'edat i de complexió física. 

Així ho ha determinat aquest dijous el jurat popular que havia de decidir si Quezada era culpable o no de l'assassinat del menor, d'acord amb les proves presentades contra ella en el transcurs de la vista oral celebrada a l'Audiència Provincial d'Almeria.

El jurat ha considerat acreditat també que el Gabriel, que "confiava" en l'acusada com a persona "íntimament lligada" al seu entorn familiar, "no va tenir possibilitat de defensar-se o reaccionar", cosa que condueix Quezada a la presó permanent revisable, tal com sol·licita la Fiscalia. 

La detinguda per la mort de Gabriel Cruz confessa el crim però diu que va ser en defensa pròpia

En presència dels pares del menor, Ángel Cruz i Patrícia Ramírez, i en audiència pública, les set dones i els dos homes que integren el jurat popular han considerat provat per unanimitat que, d'acord amb els forenses que van practicar l'autòpsia, "després de l'impacte", Quezada "va procedir amb les seves pròpies mans" a tapar els orificis respiratoris del nen "amb força, fins a vèncer la seva resistència i provocar-li la mort". Gabriel Cruz va morir per asfíxia mecànica per sufocació.

L'autòpsia del Gabriel revela que el van estrangular el mateix dia que va desaparèixer

El jurat popular ha descartat, però, que Quezada augmentés deliberadament i inhumanament el patiment del nen en causar-li la mort, tal com mantenia l'acusació particular. En aquest sentit, rebutgen que hi hagi proves que demostrin que l'acusada va donar-li cops "deixant-lo atordit" entre 45 i 90 minuts, per després "tapar-li la boca i el nas" i matar-lo. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF