Societat 01/06/2013

Ampliació de la subestació de Manacor i dos parcs elèctrics a Artà

J. S. / M. P.
1 min
L'ampliació de la subestació dels Bessons, a Manacor, es farà en terrenys inundables.

ManacorEl projecte que Red Eléctrica de España ha presentat al Govern de les Illes Balears també preveu ampliar la subestació elèctrica de Manacor i construir dos nous parcs elèctrics al municipi d'Artà.

En el cas de l'ampliació de la subestació de Manacor, la parcel·la afectada és creuada per un camí públic, tot i que, segons el projecte, es desviarà seguint el contorn de les noves instal·lacions. La parcel·la, d'aproximadament una hectàrea, se situa en un terreny inundable a 20 metres del torrent de na Borges. Per això, el parc elèctric i l'edifici s'elevaran un metre. També es preveu la construcció d'un nou edifici d'explotació i manteniment de planta baixa i pis -on es fa comptes que s'ubiquin les oficines de la companyia, d'una superfície de 400 metres quadrats.

A Artà, s'ha pensat construir dos nous parcs elèctrics per reforçar la subestació d'Artà, a 500 metres del nucli urbà, en una parcel·la de devers tres hectàrees, situada al nord de l'actual subestació i que apareix catalogada en el Pla Territorial de Mallorca com a Sòl Rústic de Règim General. La instal·lació contindrà dues línies de 220 kV per enllaçar amb Manacor, dues de 132 kV per a Capdepera i una de 132 kV per a l'enllaç Artà-Ciutadella.

stats