Alerta taronja a totes les illes per fortes pluges

S'estan espaiant els aterratges a l'aeroport de Palma per seguretat a causa de la meteorologia adversa

S'acaba l'estabilitat de tota la setmana a les Illes Balears. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat aquest dissabte l'alerta taronja al conjunt de l'arxipèlag balear a causa de la previsió de pluges intenses que poden arribar als 40 litres per metre quadrat en una hora.

El Grup de Suport Tècnic del Pla Meteobal, el responsable d'establir les mesures de prevenció i actuació davant emergències per meteorologia adversa, s'ha reunit aquest matí per valorar el temps del dissabte. 

ENAIRE, el gestor de la navegació aèria a Espanya, ha explicat que, per seguretat, s'estan espaiant els aterratges a l'aeroport de Palma per l'avís de tempestes. Segons informa l'Aemet, l'alerta s'ha activat des de les 9 h a Mallorca i a les Pitiüses, on es mantindrà fins a les 18 h. A Menorca s'aplicarà a partir del migdia i està previst que duri fins a les 21 h.

El servei de coordinació d'emergències ha informat de l'alerta taronja per pluges a través de les xarxes socials i ha recomanat no practicar esports de muntanya, com barranquisme o escaldada, fins que aquesta es desactivi. A més, ha compartit un seguit de consells d'autoprotecció,  recomanacions que el servei ha difós diverses vegades des de les passades inundacions del Llevant el 9 d'octubre.

A les zones del nord, del nord-est i de la Serra de Tramuntana de Mallorca i a Menorca, es preveuen precipitacions persistents que podrien deixar uns 80 litres per metre quadrat en dotze hores. Al conjunt de l'arxipèlag també hi ha alerta groga a la zona de la costa, per tempestes i fenòmens costaners, amb forts vents (de nivell 7) al litoral que al Llevant, al nord, al nord-est i a la Tramuntana que generaran ones de fins a 3 metres d'altura.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF