Alerta groga per calor a les Balears

S'espera una temperatura màxima que pot arribar als 38 graus a Mallorca

Les Illes Balears estan aquest diumenge en avís groc (risc) per alta temperatura: a Eivissa, Formentera i Menorca s'arribarà als 34 graus, mentre que l'alerta afecta l'interior, el nord, nord-est i sud de Mallorca, amb temperatures màximes de 36 i 38 graus, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

D'altra banda, Gran Canària, Lleida i València estan en avís taronja, la qual cosa representa un risc important per alta temperatura, amb màximes que poden arribar als 38 graus. Alerta taronja també al Pirineu de Lleida, en concret a les conques baixes del sud, amb màximes que poden rondar els 37 graus.

Al País Valencià, l'Aemet ha activat l'avís taronja a l'interior sud de València, on es poden arribar als 40 graus; a la resta de la província la màxima se situaria en 37 graus, per la qual cosa l'alerta és groga, igual que a tot Alacant.

L'avís de nivell groc afecta també tota la Comunitat de Madrid, amb màximes d'entre 34 i 36 graus, i la zona de Castella-la Manxa, amb especial incidència a Conca i Albacete. 

El termòmetre pot pujar a 39 graus a Múrcia, on l'avís groc s'estén per tota la regió amb l'excepció del camp de Cartagena i Mazarrón. Aquesta mateixa temperatura pot registrar-se també en diverses zones d'Andalusia.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF