Alcúdia durà a terme dia 20 una consulta sobre el model d'estat

El municipi s'uneix als 12 que ja han organitzat votacions simbòliques per decidir entre república i monarquia 

Alcúdia durà a terme el pròxim 20 d'abril una consulta popular sobre el model d'estat  prefereixen  els  ciutadans : monarquia o república. Aquesta és la tretzena consulta d'aquestes característiques després de l'organització de la primera votació el passat 31 de març a Valldemossa .

"Les taules de votació estaran ubicades a la plaça de Carles V (Alcúdia poble) i al passeig Marítim, a l'altura de Gelats Garrido (Port d'Alcúdia), entre les  10 h  i les  14 h . Moviment Alcudienc i Obra Cultural Balear d'Alcúdia han impulsat la iniciativa a Alcúdia, però l'acte ha estat organitzat per un conjunt de persones sense més interès que posar aquesta qüestió en el centre del debat polític. La consulta és de caràcter simbòlic", expliquen els organitzadors.

Un total de 3.368 persones voten en les consultes sobre el model d'Estat i 3.191 trien república


Aquesta és una acció coordinada amb altres municipis mallorquins, que ja han fet consultes similars aquest 2019. "Els col·lectius organitzadors volem fomentar el debat sobre el model d'estat i rompre el silenci que el règim sorgit el 1978 ha mantingut durant els darrers 40 anys sobre aquesta qüestió. Els ciutadans tenim el dret democràtic de decidir quin model d'estat preferim, i volem exercir-lo", destaquen.

Moviment Alcudienc ha emplaçat tots els partits progressistes i d'esquerres que es presenten a les pròximes eleccions municipals al poble d'Alcúdia  que  posin totes les eines que tenen a la seva disposició impulsar actes de foment de la memòria històrica i de reconeixement de les víctimes del franquisme, així com l'eliminació de simbologia franquista dels espais públics i la prohibició de discursos que fomentin el discurs de l'odi a tots els nivells.

Moviment Alcudienc també ha demanat a tots els partits progressistes que presentin una moció en el pròxim ple per declarar Alcúdia municipi antifeixista.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF