Els ajuntaments de les Balears demanen al govern espanyol flexibilitzar les regles fiscals

També han sol·licitat eliminar el límit màxim de 300 milions d'euros de què disposa el conjunt d'entitats locals

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha demanat per escrit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, flexibilitzar les regles fiscals d'estabilitat pressupostària i sostre de despesa que permetin als ajuntaments disposar dels més de 600 milions d'euros que s'estima que hi ha aturats als bancs, segons indiquen en un comunicat.

"Tenim doblers per afrontar aquesta crisi i per ajudar els nostres veïns, els ajuntaments són l'entitat més propera al ciutadà i el seu paper en aquests moments és essencial", explica el president de la FELIB, Antoni Salas.

També ha demanat que s'elimini el límit màxim de 300 milions d'euros, "que hauria de ser mínim", de què disposa el conjunt de les entitats locals per finançar ajudes econòmiques i prestacions de serveis socials tant sanitàries com d'atenció a la dependència.

Aquest mateix missatge l'han fet arribar també al president de la Federació Estatal de Municipis, Albert Caballero, a qui s'ha agraït el paper fonamental per aconseguir les flexibilitzacions que ja hi ha ara, tot i que se l'encoratja que això no quedi aquí. "Hem de flexibilitzar el règim de contractació de les corporacions locals per sumar persones capaces d'impulsar projectes d'assistència als vulnerables, reparar el teixit empresarial i l'economia local, ja que només les entitats locals són coneixedores de la realitat dels seus municipis", ha reivindicat Salas.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF