L’Ajuntament, satisfet pel suport de la Conselleria

La bona sintonia en matèria educativa entre l’Ajuntament i el Govern ha permès desencallar els problemes més greus que pateix Manacor quant a infraestructures per impartir la docència

La bona sintonia en matèria educativa entre l’Ajuntament i el Govern ha permès desencallar els problemes més greus que pateix Manacor quant a infraestructures per impartir la docència. La batlessa, Catalina Riera, des de fa temps agraeix “la bona predisposició” de la Conselleria d’Educació i Universitat a l’hora d’atendre les demandes de la comunitat educativa de Manacor.

Durant la legislatura actual, el Govern ha construït un nou centre escolar d’Infantil i Primària a Son Macià (2,4 milions d’euros), després de molts anys de reivindicació, i ara acaba d’assumir el cost (uns 600.000 euros) d’adaptar l’edifici dels Sementals com a espai educatiu i ampliació del col·legi Simó Ballester, a més a més d’haver aprovat l’ampliació de Ses Comes a Portocristo.

L’escola de Primària de Son Macià ha estat la primera a ser projectada i estrenada a Mallorca en els darrers cinc anys. La seva matrícula actual és de 130 alumnes, però pot arribar a acollir-ne 225. Dins el seu àmbit geogràfic, hi té incorporat l’alumnat procedent de la zona turística de Cales de Mallorca, mentre que els escolars de la veïna Cala Murada estan adscrits al col·legi S’Algar de Portocolom.

Despesa local en manteniment

Emperò Riera també recorda que l’esforç de l’Ajuntament ha estat “molt important”, ja que l’administració local ve d’assumir un milió d’euros en intervenions de manteniment dels centres del municipi (300.000 euros el 2016, 400.000 el 2017 i 300.000 euros el 2018). “De vegades ens hem fet càrrec de reparacions i millores que no ens corresponien, però també és ver que la Conselleria d’Educació ha atès la majoria de les nostres demandes”.

Cal tenir en compte que Manacor, com a capital de comarca, acull alumnes d’ESO i, especialment, de Batxillerat de diversos municipis dels voltants.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF