Societat 12/12/2019

L'Ajuntament de Palma restaura l'obra de Dennis Oppenheim 'Device root out evil'

El Consistori destina 17.000 euros a netejar i tractar l'estructura

Ara Balears
1 min
'Device root out evil', de Dennis Oppenheim, després de la seva restauració

PalmaL'Ajuntament de Palma ha destinat 17.000 euros per restaurar l'escultura Device root out evil, de l'artista Dennis Oppenheim. L'obra va ser adquirida per Cort l'any 1997 i la va ubicar a la plaça de la Porta de Santa Catalina. A causa de l'exposició a la intempèrie, l'obra havia patit una important degradació.

L'empresa de restauració Mitra Restaura SL ha estat l'encarregada de fer una neteja de l'escultura, corregir-ne defectes constructius, minimitzar-ne les alteracions i restituir-ne les parts incompletes. Aquesta tasca ha tingut el suport de la Fundació Oppenheim de Nova York.

En concret, s'ha netejat la brutor que s'havia acumulat dins l'estructura, s'ha recuperat la forma de les peces d'alumini i d'acer doblegades i s'han restituït les que faltaven. També s'han restituït les planxes de fibra de vidre que havien desaparegut de la teulada de l'església i les que havien patit una degradació del color a causa dels rajos solars.

L'àrea de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma destinarà 98.000 euros de romanent pressupostari a dur a terme altres intervencions de restauració. Algunes de les obres que seran restaurades són el conjunt escultòric de Josep Guinovart situat al parc de la Mar o l'obra d'Eduardo Chillida Lugar de Encuentro V, a la Rambla.

També es preveu la restauració d'algunes peces antigues que es troben dins l'Ajuntament i que estan molt desgastades. Es tracta de dues teles pintades de final del segle XIX, obra de l'artista Antoni Ribas, i l'arca d'insaculacions, el moble més antic que hi ha a Cort, que data de final del segle XVII.

stats