L’Ajuntament té oberta una oficina per atendre les demandes d’ajuda

Molts damnificats s’han quedat sense mobiliari i electrodomèstics

Des de dijous passat, l’Ajuntament de Sant Llorenç manté oberta una oficina a la planta superior de l’edifici consistorial per atendre la demanda d’ajudes que puguin presentar particulars i empresaris damnificats per la torrentada del passat dimarts. Antoni Qués, assessor jurídic de l’administració local llorencina, explica que els propietaris de les cases que no estan assegurades poden demanar una ajuda pública que es canalitzarà tan bon punt el Consell de Ministres del proper divendres faci efectiva la declaració de zona castastròfica de tota l’àrea del Llevant de Mallorca afectada per la tragèdia. Qués recorda que els béns assegurats rebran la compensació a què tenen dret a través del consorci d’assegurances.

“És important que tota la gent que ha tingut béns perjudicats es dirigeixi a l’oficina habilitada a l’Ajuntament, on hi ha un registre d’afectats. En el cas dels vehicles, el consorci en pagarà el valor actual”, diu l’assessor municipal.

També aquest dijous passat diverses entitats bancàries anunciaren que obrien un compte de solidaritat, en què feren una important donatiu, i varen fer una crida a la població perquè també ajudi tant com pugui els afectats. I és que, a més del suport directe que fan els voluntaris a peu de carrer ajudant els veïns a netejar casa seva i la via pública, qualsevol particular pot fer una transferència als diversos comptes de solidaritat oberts, a l’espera que arribin ajudes públiques directes del mateix Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, a més de l’estatal que es farà amb la declaració de zona catastròfica.

Cal recordar que també són nombrosos els municipis que, bé a través de l’Ajuntament o mitjançant entitats socials o grups de voluntaris, estan recollint material de primera necessitat per enviar-lo a la zona afectada. Molts damnificats s’han quedat sense mobiliari i electrodomèstics. A més de menjar imperible, manquen mobles de segona mà per a aquelles persones que no tenen recursos de cap tipus, perquè puguin disposar d’un equipametnt bàsic per a la llar mentre vagin recuperant la normalitat.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF