L'Ajuntament de Palma triplicarà el nombre de policies tutors

El Consistori estalviarà 1,4 milions d'euros els pròxims quatre anys en el servei de grues, que ha estat adjudicat a Setex

L'Ajuntament de Palma triplicarà el nombre de policies tutors, que passaran de ser un oficial i dos agents a un oficial i nou agents. Amb aquests efectius s'abastaran els 21 centres d'Educació Secundària de Ciutat. La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ho ha anunciat aquest dimecres i preveu que "la nova unitat estigui en marxa a partir del mes de novembre o, com a tard, el desembre".

L'ampliació del nombre dels policies tutors s'ha duit a terme en desacord amb els sindicats, que volien que les noves places fossin definitives, mentre que l'Ajuntament les cobrirà en comissió de servei.

Adjudicació del servei de grues

El consistori palmesà ha comunicat que l'empresa Setex-Aparki S.A. serà l'adjudicatària del servei municipal de grues al llarg dels propers quatre anys, durant els quals els comptes municipals s'estalviaran 1,4 milions d'euros. Dornier prestava aquest servei fins ara per un import de 3,5 milions d'euros cada any, mentre que la xifra de despesa prevista per a aquest nou contracte serà de 12,6 milions d'euros per als quatre anys de contracte, que es podrà prorrogar a dos anys més.

Pastor ha volgut destacar que les factures del nou servei no seran fixes, sinó que variaran en funció dels serveis que es realitzin. "Això ens permetrà auditar les factures mensualment, cosa que no havíem pogut fer fins ara", ha dit.

La nova adjudicació es posarà en marxa l'1 de novembre i també cobrirà la retirada de vehicles de gran tonatge. Les condicions laborals i econòmiques dels treballadors no variaran i es contractaran entre set i vuit persones noves per recuperar la plantilla que hi havia l'any 2015.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF