L'Ajuntament de Palma suspèn la Rua a causa del coronavirus

Alberto Jarabo ha explicat que se substituirà per activitats infantils que s'adaptaran a les restriccions sanitàries

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que suspèn la Rua i la Rueta a causa de la pandèmia. El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Cort, Alberto Jarabo, ha explicat que aquests actes se substituiran per activitats infantils que s'adaptaran a les restriccions sanitàries vigents.

Jarabo ha assenyalat que el pressupost que es destina a festes es rebaixa aproximadament un 25% (340.000 euros) respecte del 2020. En concret, 248.000 seran per dur a terme la cavalcada dels Reis, 90.000 euros menys que l'any passat. També disminueix la partida de Sant Sebastià, que passa dels 630.000 euros als 457.000 euros per a aquest any.

Jarabo ha detallat aquest dimarts els comptes de 2021 per a la seva àrea, que disposarà de 3.695.546,38 euros, una quantia que es manté en comparació amb l'any anterior. L'Ajuntament ha exposat que per a l'any que ve es preveu una despesa de 600.000 euros per equips de protecció per a treballadors públics i també un nou contracte de vigilància actualitzat que inclou noves dependències municipals, com són les galeries de la plaça Major, l'edifici de Son Pacs i Son Reus. Es crea, a més, una nova partida de 42.000 euros per pintar les terrasses que encara no estan delimitades i repassar aquelles que ja ho estan.

Respecte de l'àrea de qualitat i població, el Consistori ha apuntat que es manté el contracte de plaques de carrer i les auditories de qualitat. A més, es posarà en marxa una plataforma d'anàlisi de les dades del padró per un import de 9.000 euros per poder fer una anàlisi més precisa de la situació dels residents a les diferents barriades de la ciutat.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF