Un capvespre ple d'activitats a Palma per inaugurar l'encesa dels llums

L'Ajuntament de Palma ha destinat 750.000 euros a l'enllumenat nadalenc
 

El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat  pels representants  de l'Associació de  Pares  i Nins amb Càncer de Balears ( ASPANOB ) encendrà la il·luminació nadalenca de la ciutat aquest dimarts a les 19.30 h. Abans, però, Palma oferirà des de les 17.30 h un conjunt d'activitats per als petits.

L'encesa començarà al Casal Solleric i continuarà pel centre de Palma  fins a  arribar a Cort. Al final del trajecte de les autoritats municipals, s'inaugurarà el b etlem  i la Bústia Reial en el vestíbul de l'Ajuntament. "Enguany la il·luminació serà espectacular, és una fórmula nova", ha avançat Noguera. 

750.000 euros per a l'enllumenat de Nadal

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, va presentar aquest dilluns el dispositiu de llums de Nadal que s'ha instal·lat a Palma amb motiu de les properes festes. Romero va destacar que "l'enllumenat nadalenc tornarà a arribar al 90% de les zones comercials del centre i de les barriades i que Palma continua sent la ciutat espanyola amb més quilòmetres de llums de Nadal per habitant instal·lats". El regidor va informar que enguany les novetats han estat el reforç de l'enllumenat a la zona de la plaça d'Alexander Fleming i el carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador. 

El pressupost destinat a l'enllumenat de Palma ha estat de 750.000 euros. Aquest pressupost inclou la custòdia de material i el muntatge i desmuntatge de llums, a més de la partida del pla de quatre anys per a la compra i el subministrament de nous materials, per a la renovació del conjunt de l'enllumenat, que es va engegar l'any 2016. Romero va afirmar que "el 85% de l'enllumenat nadalenc ja està renovat per un de tecnologia led més eficient i que encara queden alguns elements per renovar perquè els antics no han arribat al final de la seva obsolescència".

Enguany hi haurà instal·lats un total de 3.297 dibuixos a carrers, 2.310 elements en branques d'arbres, 157 palmeres i un total de 107.460 metres de garlandes per a les places. Els llums es mantindran encesos fins al dia 7 de gener, tant al centre com a les barriades. 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF